[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce i-a spus șeful statului președintelui Comisiei de la Veneția!
20 Octombrie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, care a fost însoțit de membrii Grupului de Lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției, informează CURENTUL.

Șeful statului declară că a avut o discuție deschisă despre acțiunile de reformare reală a justiției. Președintele spune că a menționat că modificările operate la legile din domeniu au ca scop principal curățarea sistemului și asigurarea unui corp de procurori și de judecători integri. „Doar astfel vom construi statul de drept pe care ni-l dorim și vom reda oamenilor sentimentul de dreptate”, se arată în declarația șefului statului.

Cât privește ultimele evoluții din cadrul Procuraturii, Sandu spune că a menționat încă o dată interesul ca investigațiile în care este vizat procurorul general suspendat, dar și alte persoane din sistem, să se desfășoare cu respectarea tuturor normelor legale și cu maximă transparență.

„Mi-am reafirmat determinarea de a avansa în procesul de curățare a sectorului de justiție și de a-i reda integritatea. Este angajamentul nostru cel mai important față de cetățeni și condiția-cheie de a recâștiga încrederea oamenilor în țara noastră”, a conchis Președintele.

Cristina Pendea

246603884_1276374442826801_3637196934352732082_n

Inapoi la arhiva noutaților