[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce i-a scris Igor Dodon lui Dmitrii Medvedev!
10 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a expediat o scrisoare oficială Prim-ministrului Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, în legătură cu Hotărârea Guvernului FR, care a provocat anumite dificultăți pentru exportul moldovenesc.

După cum informează Curentul, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a reiterat că, de la 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova, realizînd astfel înțelegerile obținute anterior de Președinții FR și RM.

„Însă de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare și o altă Hotărîre a Guvernului Federației Ruse prin care este interzis importul mărfurilor ucrainești în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul FR prin tranzitarea teritoriului Ucrainei. Această Hotărîre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucît, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitînd Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport. Pentru soluționarea problemei respective suntem in contact cu conducerea Federației Ruse. Astfel, anunț agenții economici din Moldova (producătorii și exportatorii) că Președintele Republicii Moldova a luat sub control personal rezolvarea problemei și soluția va fi identificată în zilele apropiate”, a scris Dodon.

49938715_368644387271282_7910332802833317888_n

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților