[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iată ce a reușit să realizeze Ruslan Codreanu la 100 de zile de când a fost numit în funcția de viceprimar al Capitalei
6 Martie

Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, a vorbit ce a reușit să realizeze în primele 100 de zile în funcția pe care o deține, transmite CURENTUL.

Ruslan Codreanu consideră că cea mai importantă realizare este serviciul egradinita.md.

„Platforma de înscriere online a copiilor la grădiniță (egradinita.md), probabil, este cea mai importantă realizare, deoarece sunt 150.000 de potențiali beneficiari, mulți dintre care deja utilizează acest serviciu. Am reușit să reducem timpul de înscriere la grădiniță la doar 11 minute. Asta s-a întâmplat chiar dacă acum 3 luni mai mulți șefuleți și birocrați spuneau că acest proiect era sortit eșecului”, a spus Ruslan Codreanu.

Totodată, s-au înregistrat și alte realizări.

„Reformarea Direcției Educație prin centralizarea achizițiilor publice și contabilității este un alt succes. Această reformă este foarte necesară, fiindcă direcția are un buget de peste 2 mlrd. lei și este foarte important ca acești bani să ajungă la copii, iar colectarea taxelor ilegale prin instituțiile de învățământ trebuie oprită. Tot din domeniul educației pot menționa că după zeci de ani de neclarități, la insistența mea, am readus municipalității combinatele școlărești, instituții care alimentează copiii în școli și contribuie la siguranța alimentară a elevilor.

Alte realizări pe care le pot menționa sunt: îmbunătățirea regulamentului privind „Bugetarea Civilă”, inițierea procedurii de reîntoarcere către municipalitate a 14 grădinițe care au fost date în chirie, rezolvarea problemelor funciare și cadastrale pe care le au o bună parte din instituțiile de învățământ din municipiu.

Nu sunt genul de om care urcă pe gard pentru a face un selfie alături de un angajat al Primăriei cu textul – vai, sărmanii angajați, ce salarii mici au, deși sunt conștient că asta prinde la public. Scopul meu e să văd unde se cheltuie ineficient banii, unde este loc pentru corupție, unde se poate de consolidat astfel încât acei angajați într-o perspectivă scurtă să aibă salarii mai mari. Dar pentru asta trebuie reforme care iau puțin mai mult timp decât 100 de zile”, a adăugat Ruslan Codreanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților