[ X ]
[ X ]
[ X ]
Hoţul în lege cunoscut ca „Nicu Patron” a fost anunțat în căutare pentru șantaj
4 Mai

Procurorii PCCOCS au dispus anunțarea în căutare a hoțului în lege Ivan Gușan, pentru rolul de organizator al șantajului de 5.000.000 lei pentru care recent a fost reținut fostul sportiv, Ivan Șoltoianu.

Suma de bani ar fi fost pretinsă de către ultimul, de la un fost deținut, cu care își ispășise pedeapsa în penitenciar. Ulterior reținerii efectuate de comun cu ofițerii INI, cu sprijinul angajaților „Fulger,” procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut în fața judecătorului plasarea acestuia în arest, pentru 30 de zile. Recent, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților învinuitului și a menținut aplicarea arestului.

Acum, anunțarea în căutare a organizatorului schemei de șantaj – hoțul în lege cunoscut ca „Nicu Patron” cu rol de lider al organizației criminale implicate – are ca scop aducerea lui în fața justiției, pentru continuarea investigațiilor pe dosar. Suplimentar, în decembrie 2022, acesta urma să fie reținut de autoritățile din România, spre extrădare în Franța pentru executarea mandatului de arest european inclusiv pentru contrabandă cu țigări, într-un dosar în care PCCOCS a comunicat despre 50 de percheziții în cele două state și în Moldova. Anterior, învinuitul a fost condamnat în Italia, în dosarul „Caracatița.”

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Inapoi la arhiva noutaților