[ X ]
[ X ]
[ X ]
Epopeea Hotelului Național
23 Mai

„Epopeea Hotelului Național! O fumigenă, care are ca scop distragerea atenției opiniei publice de la scumpirile care au loc în fiecare zi și de la prostiile pe care le îndrugă unii oficiali de la guvernare” – afirmă Ion Ceban, primarul capitalei, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, această clădire, specialiștii foarte bine cunosc că este proprietate privată și nu a fost încălcată legislația de către Primărie, a devenit un „joc” în mâinile celor care tare își doresc să compromită măcar cumva Primăria Chișinău.

„Iată, ne-am pomenit săptămâna trecută că Hotelul Național se îngrădește cu un gard improvizat din pânză, plus a mai fost închis drumul public când nu era eliberată nicio autorizație de la Primărie.

Culmea este că poliția prezentă la fața locului nu întreprindea nimic, când trebuia să intervină îndată, deoarece autorizație pentru închiderea drumului nu exista de la Primărie, iar explicația că gardul se instalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire era absurdă.

Acea pânză nu poate fi „scut” pentru nimeni”, a mai spune el.

Ion Ceban a precizat că, de fapt, s-a dorit intervenția de demolare și de învinuire a Primăriei în toate, intenționat, cum și sub ce formă erau toți prezenți și nimeni nu intervenea, era tare straniu. Într-un final, Primăria a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național și Pretura Centru a evacuat gardul.

„Acum foarte atent:

Am o propunere către Guvern care are atâta grijă în ultima perioadă, mai ales ce ține de Hotelul Național!

Propun ca Hotelul Național să fie inclus în registrul monumentelor ocrotite de stat așa cum ați făcut cu clădirea Procuraturii, Clădirea Maternității sau a Stadionului Republican.

Clădirea să fie naționalizată și reabilitată de către stat în baza unui concurs, iar acolo să fie creat spre exemplu un centru sau HUB pentru tineri, pentru diasporă, iar primăria va susține și se va implica în realizarea acestui proiect.

Dacă ați putut în cazul Stadionului Republican, veți putea și în acest caz.

Un pic nu v-a mers scenariul pe care l-ați pus la cale!”, a mai declarat primarul.

Inapoi la arhiva noutaților