[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul Ungariei acordă 40 burse cetățenilor moldoveni pentru studiu în Ungaria
4 Februarie

În incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut loc semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind cooperarea în cadrul programului Stipendium Hungaricum pentru anii 2020-2022, transmite CURENTUL.

Documentul a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.

Memorandumul prevede acordarea de către Guvernul Ungariei pentru cetățenii Republicii Moldova a 40 de burse anual pentru realizarea studiilor în Ungaria, fie în limba maghiară sau într-o limbă străină.Participanții din cadrul Programului de burse Stipendium Hungaricum vor beneficia de: cursuri gratuite, locuri de cazare în campusurile instituțiilor de învățământ superior din Ungaria, acces la serviciile de sănătate și burse lunare.

Bursele sunt destinate doritorilor de a-și continua studiile la Licență, Master și Doctorat. Specialitățile sunt cele care prezintă interes pentru economia Republicii Moldova și anume: Științe Agricole, Calculatoare și Tehnologii Informaționale, Știința Ingineriei, Pedagogie și Științe ale Naturii.

Menționăm că începând cu anul 2014 și până în prezent în Ungaria și-au realizat studiile 95 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților