[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul Moldovei și ONU au semnat un nou program de cooperare. Valoarea acestuia este de cca 155 mln dolari
16 Mai

În cadrul şedinţei Comitetului de coordonare a Cadrului de Parteneriat ONU – Republica Moldova, desfăşurată astăzi la Guvern, Premierul Pavel Filip şi Coordonatoarea rezidentă a ONU și Reprezentanta permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, au semnat Cadrul de Asistență ONU pentru Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova pentru perioada 2018-2022, transmite CURENTUL.

Noul program, în valoare de 155,5 milioane de dolari, va contribui la realizarea priorităților de dezvoltare a ţării noastre pe următoarele domenii: guvernare, drepturile omului și egalitate de gen; creștere economică durabilă, incluzivă și echitabilă; durabilitate și reziliență a mediului înconjurător; dezvoltare socială incluzivă și echitabilă.

Prin intermediul Cadrului de asistență, ONU se va concentra pe consolidarea bunei guvernări, şi creşterea eficienţei activităţii instituțiilor publice. Totodată, ONU va coopera cu Guvernul de la Chişinău în vederea sporirii calităţii serviciilor în domeniile educației, sănătății și politicilor sociale, creării de oportunități pentru locuri de muncă decente, precum şi a îmbunătăţirii condițiilor de viață ale tuturor cetățenilor țării, în special, ale grupurilor vulnerabile și dezavantajate.

Cadrul de asistență pentru anii 2018-2022 include mai mult de 15 agenții ONU rezidente și non-rezidente, fonduri și programe de dezvoltare. Organizația Națiunilor Unite și-a stabilit prezența sa în Republica Moldova prin intermediul programelor și agențiilor sale specializate, imediat după aderarea țării noastre la ONU, în anul 1992.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților