[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul invită studenții și absolvenții universităților din R.Moldova la stagii plătite în instituțiile publice centrale
16 Mai

Studenții din ultimul an al ciclului I de studii, masteranzii și absolvenții pot face stagii plătite, în instituțiile publice centrale din țară, în cadrul Programului inițiat de Guvern, în cooperare cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Stagiarii selectați vor avea posibilitatea să activeze, timp de două luni, în instituțiile statului, împreună cu funcționarii publici, fiind ghidați de Înalții Consilieri ai Uniunii Europene. Ediția din acest an se axează pe subiectele clusterelor de negociere cu Uniunea Europeană, precum relații externe, resurse, agricultură și coeziune, competitivitate și creștere incluzivă, agenda verde și conectivitate durabilă.

Campania de informare a Programului de stagii a reunit, la Chișinău, peste 100 de studenți. Prezent la eveniment, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat tinerii să participe activ la construirea unei societăți prospere în care va dori să trăiască și să se dezvolte profesional fiecare cetățean al țării noastre.

„Vă invit să acceptați această provocare, să vă înscrieți la programul de stagii și să alegeți o carieră în serviciul public. Obiectivul nostru este să construim un sector public competitiv, de aceea vă îndemn să fiți ambițioși și să contribuiți, alături de noi, la procesul de aderare a țării noastre la Uniunea European”, a spus premierul Dorin Recean.

Campania de conștientizare a Programului va continua mâine, 17 mai, cu un eveniment online pentru studenții moldoveni care își urmează studiile în străinătate și pentru cei care nu pot participa la evenimentele din universități, iar pe 23 mai – la Academia de Studii Economice. Transmisiunea live poate fi urmărită aici. Mai multe detalii despre Program – cerințele, criteriile de selecție și procedura de aplicare pot fi găsite aici.

Ediția precedentă a Programului a fost absolvită de 47 de stagiari, unii dintre care sunt deja angajați în serviciul public din țară.

Inapoi la arhiva noutaților