[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul Filip, la Dondușeni: „Dacă vom face puțină regulă, o să avem mai puțini șefi și mai mulți medici de familie”
30 Noiembrie

Prim-ministrul Pavel Filip și întreaga echipă guvernamentală a avut, astăzi, o ședință de lucru la Dondușeni, informează CURENTUL.

Prim-ministrul s-a referit la reformele Guvernului. „Nimeni nu va veni să ne rezolve problemele noastre. Noi singuri trebuie să facem acest lucru. Problemele care țin de pensiile și salariile mici, infrastructura în școli și grădinițe, reparația drumurilor – toate acestea necesită investiții financiare”, a spus Filip.

„Ne-am propus să reducem presiunea asupra mediului de afaceri, să stimulăm întreprinzătorii să iasă din economia tenebră și să reducem fenomenul achitării salariului în plic. Fiind achitate impozitele statului, noi putem face investiții sociale”, a mai precizat Filip.

Totodată, Filip s-a referit la problema lipsei medicilor în sate. „Rog primarii să susțină reforma medicinii primare și să ofere încăperi pentru medicii care își vor lansa practici individuale. Dacă vom face putină regulă, o să avem mai puțini șefi și mai mulți medici de familie. De la 1 ianuarie, vor demara concursurile pentru oferirea practicilor individuale și medicii de familie vor merge în sate”, a menționat el.

Pe parcursul zilei, reprezentanții Guvernului vor merge în cele 22 de localități ale raionului Dondușeni pentru a cunoaște problemele locuitorilor, care ulterior, potrivit Guvernului, vor fi sistematizate într-un plan de acțiuni.

Mihaela Conovali

filip2 filip 47395258_762774437410169_7043679089072275456_n

Inapoi la arhiva noutaților