[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul a mai lansat o pagină web – controlezfactura.gov.md 
19 Octombrie

După ce a lansat paginile web lemne.md și compensatii.gov.md, în contextul crizei energetice, Guvernul a mai prezentat un site. Este vorba despre www.controlezfactura.gov.md, informează CURENTUL. 

„Continuăm Campania națională pentru consumul moderat de energie – „Pot controla factura”. Suntem conștienți cu toții că trecem printr-o perioadă în care este esențial să consumăm responsabil energia electrică și energia termică, mai ales în orele de vîrf între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00. În acest sens, a fost creată o pagină cu sfaturi mici, dar care aduc economii mari – https://controlezfactura.gov.md/” – a anunțat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Oficialul a spus că pe pagină poate fi accesat Planul Guvernului de pregătire pentru sezonul de încălzire 2022-2023, care țintește inclusiv reducerea consumului de gaze cu 15% la nivel național.

De asemenea, sunt disponibile: sfaturi simple pentru a reduce consumul de energie electrică, energie termică, resursele de apă și combustibil, detalii despre compensațiile care vor fi acordate de Guvern în factură și modul în care puteți depune cerere, informații despre rezervele de gaze naturale pe care le facem și conectarea la încălzire a școlilor și grădinițelor, modalități de economisire a energiei prin investiții în tehnologii noi.

Inapoi la arhiva noutaților