[ X ]
[ X ]
[ X ]
Guvernul a lansat campania „Un doctor pentru tine”
2 August

La inițiativa Premierului Pavel Filip, astăzi, a fost lansată Campania „Un doctor pentru tine”, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că, „Un doctor pentru tine” este o campanie în care zeci de medici vor merge în localitățile RM, ca să ofere controale medicale cetățenilor.

„Îmi pare bine că am găsit înțelegerea colegilor pentru lansa această campanie, ce va fi axată pe trei direcții: Unu – examene medicale gratuite oferite de echipe mixte de medici. Asta va însemna că vor merge specialiști și vor oferi consultații gratuite cetățenilor peste 100 de medici, care vor oferi consultație gratis în câte 6 sate pe săptămână. Doi – vom oferi consultație stomatologică gratuită pentru copii. Trei – examene radiologice gratuite. Două autobuze, practic, dotate cu instalații radiologice vor merge prin localități și vor putea identifica astfel cazurile de tuberculoză sau cancer la plămâni. Mai mult, așteptăm în curând și două alte instalații radiologice similare și altele trei care vor putea face mamografii”, a precizat Filip.

La rândul său, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a menționat că, campania de examinări medicale profilactice în sate vine să contribuie în crearea unor condiții egale în care toți cetățenii, indiferent unde locuiesc, trebuie să fie asigurați cu servicii medicale de calitate și la timp.

„Examinările medicale profilactice la sate vin și întru susținerea și realizarea politicii statului în domeniul sănătății, a realizării programelor naționale în combaterea și prevenirea tuberculozei, dar și a cancerului. Nu în ultimul rând, în vin pentru prevenirea și diagnosticarea timpurie a altor maladii la populația țării. Iată încă o constatare, când unii doar vorbesc, Guvernul Filip face pași concreți. Noi credem cu tărie că, această campanie reprezintă o soluție adecvată a reformelor lansate de Guvern și de aducere a medicinii cât mai aproape de cetățeni”, a punctat ministra.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților