[ X ]
[ X ]
[ X ]
Grupul de lucru privind combaterea criminalității și situații excepționale s-a întrunit după un an, la Tiraspol
26 Aprilie

La sediul din or. Tiraspol a Misiunii OSCE în Republica Moldova a avut loc ședința grupului de lucru privind combaterea criminalității și situații excepționale, cu participarea reprezentantului Biroului politici de reintegrare, co-președintelui Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea delegaţiei Republicii Moldova, precum şi reprezentanților din formatul de negocieri „5+2”, transmite CURENTUL.

Părțile au salutat relansarea activității acestui grup de lucru după o pauză de mai bine de un an și au exprimat disponibilitatea de a examina și de a identifica soluții la problemele existente.

Cu precădere, în cadrul ședinței au fost abordate aspectele de bază ale interacțiunii în domeniul prevenirii și combaterii consecințelor situațiilor excepționale de pe cele două maluri ale Nistrului.

În aceeași ordine de idei, Chișinăul și Tiraspolul s-au angajat să reexamineze propunerile lansate anterior în domeniul prevenirii criminalității în vederea identificării unui numitor comun în conformitate cu normele legale în acest sens.

Următoarea ședință a grupului de lucru privind combaterea criminalității și situații excepționale va avea loc la Chișinău.

Reamintim că ultima ședință a grupului de lucru pentru combaterea criminalității și situații excepționale a avut loc la 19 aprilie 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților