[ X ]
[ X ]
[ X ]
Donație generoasă din partea UE: 3,3 milioane euro pentru 16 proiecte
2 Februarie

Liderii a 16 proiecte transfrontaliere între Ucraina și Republica Moldova s-au întrunit la Chișinău la ceremonia solemnă de semnare a granturilor acordate de Uniunea Europeană, în cadrul Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina, transmite CURENTUL.

Cele 16 proiecte, cărora li s-a acordat finanțare, sunt distribuite proporțional între cele trei priorități definite de Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina, și anume: îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale, abordarea în comun a provocărilor transfrontaliere, educație, cultură și sport. Suma totală oferită de către UE în cadrul acestui program este de 3,3 milioane de euro.

Totodată, în perioada 30 ianuarie – 3 februarie la Chișinău au loc seminare de instruire pentru cele 16 proiecte care au trecut cu success procedura de accesare a granturilor. Participanții la training sunt informați despre program și vor obține sfaturi practice privind acordarea granturilor, metode de implementare a proiectelor, a normelor financiare și de achiziții publice, instrumente și metode de vizibilitate și comunicare, raportare și monitorizare, precum și informații privind cerințele specifice pentru fiecare țară în parte.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților