[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gimnaziului din satul Malcoci va purta numele lui Tudor Deliu
26 Ianuarie

Consiliul raional Ialoveni a votat în unanimitate pentru finalizarea procedurii de numire a Gimnaziului din satul Malcoci în numele lui Tudor Deliu, care a fost deputat și președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), informează CURENTUL. 

„Consiliul raional Ialoveni a decis în unanimitate de voturi pentru finalizarea procedurii de numire a Gimnaziului din satul Malcoci în numele Domnului Tudor Deliu.

Din numele grupului de inițiativă mulțumim tuturor instituțiilor implicate, Doamnei Președinte a raionului Ialoveni, Natalia Eremia, Domnului Primar al sat. Malcoci, Mihai Ermurachi, Domnului Leonid Chiril, Consilier local al sat. Malcoci, Doamnei Director a Instituției de învățământ, Mariana Covali, Consiliului raional Ialoveni, Consiliului local Malcoci, pentru contribuția în realizarea acestui deziderat venit din partea comunității” – a anunțat Sergiu Suharenco, reprezentant al PLDM.

TRIBUNA precizează: Tudor Deliu a fost primul președinte al mișcării social-politice „Pentru Neam și Țară”, din 5 mai 2007 până în vara anului 2008, atunci când formațiunea a aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova. Ulterior, Tudor Deliu s-a regăsit pe listele electorale ale PLDM, dar mișcarea a continuat să activeze. La 9 septembrie 2018, în cadrul Congresului al VII-lea al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu a fost ales noul președinte al formațiunii, funcție pe care a îndeplinit-o până la data de 16 august 2020 când fost reales la conducerea formațiunii Vlad Filat. Tudor Deliu a participat din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, acumulând 1,37 % din sufragii (18486 voturi). Tudor Deliu s-a născut la Malcoci, Ialoveni, la 29 octombrie 1955. A decedat la 4 august 2023.

Inapoi la arhiva noutaților