[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ghimpu către Comisia de la Veneția: „Nu este prima tentativă de a avea un președinte autoritar”
18 Mai

Și fracțiunea Partidului Liberal (PL) a avut o discuție astăzi cu delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită în RM, informează CURENTUL.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că liberalii au explicat poziția lor vizavi de proiectul de modificarea a Constituției, ce prevede împuterniciri suplimentare de dizolvare a Parlamentului și a fost înaintat de șeful statului.

„Am spus că noi nu-l susținem. Am spus că nu este prima tentativă de a avea un președinte autoritar. Actul guvernării și-l asumă majoritatea parlamentară, dlui se pregătește să mai amăgească lumea. Trebuie să vină să spună că nu a putut să facă, fiindcă nu i-a dat voie Parlamentul. M-au întrebat care sunt argumentele și am spus că argumentele sunt cam aceleași, pe care le-a avut Lenin când a răsturnat lumea cu picioarele în sus și a vrut să întoarcă să curgă apa la deal, dar nu la vale. Așa sunt bolșevicii. Comisia cunoaște că noi am sesizat Curtea Constituțională în privința decretului său. Le-am prezentat sesizarea noastră, ca să vadă argumentele. Pe scurt, întrebări – răspunsuri”, a precizat Ghimpu.

Liberalul a precizat că, Comisia de la Veneția l-a întrebat care crede că va fi poziția CC la sesizarea depusă. „Le-am spus că, din păcate, nu-s Baba Vanga și vouă tot așa vă spun”, a mai spus Ghimpu jurnaliștilor.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților