[ X ]
[ X ]
[ X ]
(GALERIE FOTO) Un fotograf a creat un album inspirat din creația a două surori meștere populare
30 Iunie

Un nou album intitulat „Zestrea surorilor” a fost lansat de către fotograful Sergiu Cotruță. Colecția este compusă din 36 de imagini inspirate din creația meșterelor populare Olga și Silvia Calea-Valea, din comuna Sculeni, informează CURENTUL.

Albumul conține fotografii cu broderiile tradiționale create manual de către artiste, care redau în sinea lor tot ce înseamnă „străbuni, hore, râuri, porți sau prispe…amintiri – TOTUL”.

Potrivit fotografului, ideea de a aduna o colecție cu elemente naționale o avea de mult timp, fiind impresionat de lucrările meșterelor Calea-Valea.

„Am început să le colectez ceva timp în urmă, dar mi-am dorit să le aranjez cât mai frumos, să le dau o denumire cât mai potrivită, pentru a vă atinge sufletul cu ele… Surorile Calea-Valea au mâini de aur, iar aceste creații sunt împrumutate cu drag de la ele”, a spus autorul albumului pe rețelele de socializare.

De menționat că albumul „Zestrea surorilor” face parte din proiectul „36”, care a fost lansat de către fotograf în 2018. Conceptul acestuia a fost inspirat din filmele vechi cu 36 de cadre.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților