[ X ]
[ X ]
[ X ]
(GALERIE FOTO) Gaburici a vizitat șantierul de construcție a fabricii „Fujikura Automotive MLD”
30 Mai

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a vizitat astăzi șantierul de construcție a unei noi fabrici „Fujikura Automotive MLD” din Parcul Industrial Comrat. Finalizarea lucrărilor de construcție a noii fabrici este preconizată pentru sfârșitul acestui an. Suprafața totală a halei va fi de 10 mii m2, transmite CURENTUL.

Ministrul Chiril Gaburici a fost întâmpinat de bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, și primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov. În timpul vizitei, ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat că Guvernul acordă o atenție deosebită sectorului automotive și vede un mare potențial în crearea de locuri de muncă, ridicarea bunăstării populației și dezvoltarea industrială a Republicii Moldova.

Ulterior, Chiril Gaburici a vizitat și fabrica „Fujikura Automotive MLD” – cea mai mare investiție din UTA Găgăuzia din ultimii 10 de ani, care a generat 475 de locuri de muncă. Până la sfârșitul acestui an vor mai fi create circa 1000 de locuri de muncă, cu o creștere în viitor de până la 2000 de angajați.

Fujikura Automotive va semna un Acord de cooperare cu Universitatea Tehnică a Moldovei pe 31 mai 2018. De asemenea, compania planifică să dezvolte un centru de proiectare cu angajarea tinerilor ingineri de la UTM. Fujikura este un important jucător pe piața mondială de automotive, cu peste 54 de mii de angajați la nivel global. Cifra de afaceri depășește 5,65 miliarde de dolari. În 2017, „Fujikura Automotive MLD” a inaugurat prima fabrică în Republica Moldova, amplasată în ZEL „Expo Business Chișinău”, care angajează aproape 1350 persoane.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților