[ X ]
[ X ]
[ X ]
(GALERIE FOTO) Activitatea Trans Oil Group redată prin viziunea plastică a copiilor
19 Noiembrie

Tinerii artiști plastici ai „Reinassance ART Studio” au participat la un concurs inedit: au redat prin artă, felul cum văd ei activitatea celui mai mare agro holding din R. Moldova – Trans Oil Group, transmite CURENTUL.

„Arta nu are frontiere și, câteodată, cea mai neașteptată interpretare devine o operă de artă. Ne-am așteptat, că anume interpretarea neordinară a copiilor va lărgi înțelegerea noastră despre lumea ce ne înconjoară, eforturile care le depunem pentru dezvoltare, inclusiv și viitorul copiilor noștri. Și noi nu am dat greș”, a spus proprietarul Trans Oil Group, Vaja Jhashi.

Înainte de începutul concursului, copiii au făcut cunoștință cu toate sferele de activitate a companiei: cultivarea și recoltarea semințelor de floarea soarelui și cereale, transportarea și depozitarea în elevatoare, încărcarea pe nave pentru export prin terminalele Portului liber internațional Giurgiulești, producerea și ambalarea uleiului de floarea – soarelui.

75 de discipoli ai „ART Studio Reinassance”, cu vârste de la 4 la 14 ani au prezentat lucrările sale juriului concursului, în componența căruia s-au regăsit renumiți pictori, oameni de artă și reprezentanți ai companiei.

„A fost o alegere dificilă, cum este de fapt de obicei când vine vorba despre artă, mai ales dacă vorbim de arta copiilor. Dar a trebuit să facem acest lucru. Toți cei, ale căror lucrări nu au fost selectate, vor primi premii comemorative”, a spus Sergiu Guțu, conducătorul „ART Studio Reinassance”.

Cele 14 lucrări selectate, compania Trans Oil Group le-a trimis la tipografie pentru crearea calendarului companiei pentru anul 2020.

Mai jos vedeți numele celor care au câștigat în concurs:

Vlasiuc Nicoleta 8 ani
Serîh Miron 5 ani
Botnari Mădălina 7 ani
Golimaz Ilinca 7 ani
Baxan Dragoș 9 ani
Baxan Patricia 9 ani
Sîrghi Arina 9 ani
Veveriță Xenia 8 ani
Bragă Cătălin 9 ani
Brînzan Emilia 8/9 ani
Hrustovski Alexandra 12 ani
Cernobai Andreea 10 ani
Milehina Taisia 8 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților