[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gala Voluntarilor anticorupție: CNA a înmânat peste 60 de diplome unui grup de tineri pentru dedicație remarcabilă în promovarea integrității
6 Decembrie

Centrul Național Anticorupție, împreună cu partenerii de proiect GIZ Moldova, a înmânat astăzi peste 60 de diplome tinerilor, care fac parte din echipa voluntarilor anticorupție ai CNA, în semn de apreciere pentru contribuția semnificativă în promovarea integrității ca valoare incontestabilă pentru dezvoltarea societății noastre.

Gala voluntarilor anticorupție, ajunsă la a 3-a ediție, s-a desfășurat în contextul unui cumul de sărbători din această perioadă – Ziua Internațională a Voluntariatului, marcată anual la data de 5 decembrie și Ziua Internațională Anticorupție – celebrată în fiecare an la data de 9 decembrie.

În acest an, organizatorii au stabilit 4 nominalizări: Diplomă de Onoare cu nominalizarea ”Voluntarului anului”  – 5 persoane, Diplomă pentru ”Excelență în promovarea Integrității” – 5 persoane, Diplomă pentru  ”Dedicație remarcabilă în promovarea Integrității” – 7 persoane și Diplomă de ”Recunoștință pentru implicarea în activități de voluntariat” – 44 de persoane.

Precizăm că, CNA se înscrie printre primele autorități publice centrale de specialitate, la nivel național și mondial, care a dat curs (în anul 2016) programelor de voluntariat anticorupție, implementând standardele corespunzătoare în acest domeniu.  Pe parcursul a 7 ani,  în cadrul instituției au activat peste 150 de voluntari anticorupție care au participat la zeci de campanii  de informare, la peste 700 de activități de voluntariat, care au însumat cumulativ circa 5000 de ore de muncă. În anul 2020, CNA a fost nominalizat, în cadrul Festivalului Național al Voluntariatului, ca fiind ”Cea mai activă instituție gazdă a activității de voluntariat” din Moldova.

Pe întreaga perioadă, CNA a avut alături mai mulți parteneri de dezvoltare care au contribuit incontestabil la fortificarea voluntariatului. Unul dintre ei, GIZ Moldova prin prisma proiectului ”Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” cofinanțat de UE și Guvernul Germaniei, a fost și rămâne în continuare un partener de încredere al CNA, asistența căruia dispune de un caracter sustenabil în prevenirea corupției și promovarea integrității în sectorul public și cel privat.

Inapoi la arhiva noutaților