[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gala Asociației Presei Sportive din Republica Moldova și-a desemnat laureații
21 Ianuarie

Gala Asociației Presei Sportive din Republica Moldova (APSM) și-a desemnat laureații. În cadrul evenimentului au fost omagiați cei mai buni sportivi, antrenori, jurnaliști și alte structuri ce activează în domeniul sportului, transmite CURENTUL.

Titlul de Cea mai bună sportivă a anului i-a revenit Anastasiei Nichita, la categoria lupte feminine. Ea a devenit campioană europeană printre senioare în cadrul Cupei Mondiale 2020.

Judocanul Victor Sterpu a intrat în posesia trofeului „Cel mai bun sportiv al anului”, remarcându-se pe parcursul sezonului cu două realizări inedite pentru sportul autohton: a cucerit de două ori trofeul continental suprem, la Under-23 și la seniori, în același timp devenind primul reprezentant al Republicii Moldova care s-a impus la un Campionat European de judo printre seniori.

În top 10 al celor mai buni sportivi din Republica Moldova în anul 2020, în viziunea jurnaliștilor sportivi, au intrat, în ordine crescătoare, următorii atleți: Radu Albot, tenis, top-100 ATP ranking; Petru Pelivan, judo, distincția de bronz la Grand Slam Budapesta; Mariana Eşanu-Cherdivară, lupte feminine, argint la Cupa Mondială; Mihail Sava, lupte libere, locul III la Campionatul European; Stepan Dimitrov, taekwondo WT, medalia de bronz la Campionatul European pe categorii olimpice; Serghei Tarnovschi, canoe, câștigător la Cupa Mondială; Andrian Mardare, atletism, învingător în cadrul Campionatului Balcanic la aruncarea suliței; Denis Vieru, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo.

La nominalizarea „Cel mai bun antrenor” titlul de laureat le-a revenit tehnicienilor Tudor Cîrlan pentru lupte feminine și Valeriu Duminică, la categoria judo.

Distincția „Cea mai bună echipă a anului” i-a revenit Clubului de fotbal Petrocub Hânceşti.

Doina Buruiană

foto 1 foto 2 foto 4 foto 5

Inapoi la arhiva noutaților