[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fundația de Binefacere a Primei Doamne a lansat o nouă campanie
2 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, a demarat, ieri, campania de înmânare a ghiozdanelor și rechizitelor școlare pentru cei circa 30 000 de elevi din toată țara care vor merge, în anul curent, în clasa I, lansată de Fundația de Binefacere „Din Suflet”, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, cuplul prezidențial a vizitat grădinița de copii din localitatea Gura Bîcului, (Anenii Noi), instituția preșcolară din satul Grigorievca (Căușeni) și gimnaziul din localitatea Baccealia (Căușeni), oferindu-le celor circa 70 de copii ghiozdane și rechizite școlare necesare pentru a începe procesul de studii, dar și jucării, dulciuri și fructe.

În context, Igor Dodon a menționat că, anterior, în cadrul programului național de susținere a grădinițelor din țară, instituțiile preșcolare din satele Gura Bîcului și Grigorievca au beneficiat de suport din partea Fundației de Binefacere pentru procurarea unor computere, plăpumi, lenjerie de pat, veselă ș.a..

„Suntem bucuroși că efortul depus și darurile oferite generează emoții de bucurie și recunoștință”, a specificat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a îndemnat copiii să fie sârguincioși la carte, iar cei mai buni vor primi la finele anului școlar un premiu din partea Președintelui Moldovei. „Vom fi și în continuare alături de copii pentru a le oferi condiții mai bune de educație și dezvoltare, deoarece ei sunt viitorul țării noastre”, a declarat șeful statului.

De menționat că, tot ieri, în cadrul vizitei de lucru în raionul Căușeni, cuplul prezidențial au oferit familiei Ipati din satul Baccealia cheile de la casa în care ei au locuit, până în prezent, cu chirie. „Elena și Ion Ipati educă cu multă dragoste trei copii, fiind în așteptarea celui de-al patrulea. Nicolae, de 8 ani, este cu grad sever de dizabilitate și este imobilizat în scaunul cu rotile. Familia duce un trai modest. Părinții muncesc ocazional, o mare parte din timp oferindu-l îngrijirii lui Nicolae. Mereu și-au dorit o locuință proprie. Casa pe care o închiriau urma să fie vândută, așa că familia Ipati s-a adresat Fundației de Binefacere „Din Suflet” pentru a-i ajuta să o procure. Cuplul prezidențial a menționat că nu au putut rămâne indiferenți și astăzi au mers la Baccealia pentru a realiza visul acestei familii. Totodată, șeful statului a specificat că, pe lângă cheile de la casă, familiei Ipati le-au mai fost oferite o mașina de spălat și alte lucruri necesare pentru gospodărie”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților