[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fruntaș PDM: „Vom fi o opoziție activă și constructivă. Venim de la guvernare, cunoaștem foarte bine domeniile de activitate”
17 Iunie

Șeful fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) în Parlament, Pavel Filip, a anunțat că, deputații, începând cu ziua de astăzi, revin la activitatea din legislativ, informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Pavel Filip a menționat că, fracțiunea PDM va fi în opoziție.

„Nu vom fi o opoziție care neagă orbește absolut tot, dar vom vota proiectele care vor aduce beneficii concrete pentru oameni. Vom fi o opoziție activă și constructivă. Venim de la guvernare, cunoaștem foarte bine domeniile de activitate și le vom monitoriza în continuare cu atenție. Vrem ca noii miniștri să știe că venim în opoziție din Guvern, le monitorizăm acțiunile atent și îi vom sancționa atunci când vor deraia de la acest parcurs în detrimentul cetățenilor”, a precizat el.

Totodată, Pavel Filip s-a referit și la partidele de la guvernare.

„Sper să înțeleagă, în cel mai scurt timp, că nu mai sunt în opoziție, ci la guvernare și trebuie să se apuce de muncă. Am și un mesaj pentru ei: Ați promis că veți fi mai buni ca noi, nu vă încălcați promisiunea. Spun asta căci ani de zile PDM a fost criticat și acuzat de toate relele în această țară. Astăzi, acești politicieni demonstrează că nu sunt mai buni decât noi. Au promis că vor evalua activitatea fiecărei instituții și fiecare program înainte de a lua decizii, dar, iată că, astăzi deja au fost invitați funcționarii publici cărora li s-au propus să scrie cereri de demisie. Rapidă evaluare. Cer acestor partide să nu se lanseze în răfuieli, prin această epurare și decapitare a tuturor instituțiilor statului, demonstrați că sunteți mai buni ca noi”, a punctat democratul.

Pavel Filip a mai spus că poate că tot ceea ce s-a întâmplat va fi și un test pentru PDM. „Zilele acestea discutam cu colegii și am căzut de acord că trebuie să facem o analiză lucidă a modului în care am activat până acum și să încercăm să venim cu noi abordări care să aducă PDM și mai aproape de oameni. PDM are nevoie de curățare, am făcut greșeli, cred că mulți dintre noi au simțit că PDM are nevoie de o schimbare, mai ales după atâția ani de guvernare. Acum vom avea timp ca să facem lucrul acesta. Rămânem uniți și puternici. Suntem exact în situația când faci un pas în urmă ca apoi să faci doi înainte. Sunt sigur că timpul le vă așeza pe toate. Muncim în continuare, poate mai mult”, a mai spus Filip.

Totodată, democratul a anunțat că deja au decis și cine va reprezenta fracțiunea în organele de conducere ale Parlamentului, dar și în Comisiile permanente.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților