[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fracțiunea parlamentară a democraților rămâne fără un deputat
28 Aprilie

Nicolae Dudoglo își depune mandatul de deputat și părăsește Partidul Democrat din Moldova (PDM), pentru a putea să se implice mai activ în Asociaţia obştească din UTA Găgăuzia – “Noua Găgăuzie”, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicolae Dudoglo a scris că aseară a avut o discuție detaliată cu conducerea PDM.

„În cadrul căreia mi-am prezentat propria viziune a activității din Găgăuzia. Am informat despre intenția mea de implicare mai activă în cadrul mișcării „Noua Găgăuzie”, încercând să contribui la renașterea Găgăuziei-Yeri. Sunt convins că este timpul să facem din Găgăuzia o regiune puternică, un model al dezvoltării naționale. Am avut o colaborare fructuoasă cu colegii din PDM, împreună am lucrat bine și sunt recunoscător pentru această experiență. Uneori trebuia să mă abțin de la votarea unor proiecte, care nu au coincis cu viziunea mea, deoarece am avut opinii diferite asupra Găgăuziei. Conducerea PDM consideră că unele dintre acțiunile pe care le-am promovat, bazate pe situația din Găgăuzia, încalcă principiile partidului și vectorul european al dezvoltării statului”, a precizat deputatul.

În aceste condiții, Nicolae Dodoglo a menționat că a luat decizia responsabilă de a continua promovarea proiectului „Noua Găgăuzie”.

„Aceasta înseamnă că părăsesc PDM și îmi depun mandatul de deputat. Mi s-a cerut să fac o alegere: am făcut-o. Mulțumesc conducerii PDM, colegilor din partid și din Parlament pentru cooperare, le doresc succese. Îmi voi continua activitatea socială și politică în cadrul asociației „Noua Găgăuziei”, a conchis Dudoglo.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților