[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) Tinerii polițiști de frontieră au depus Jurământul de credință Patriei
4 Februarie

38 de cursanţi ai Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră au depus Jurământul de credinţă Republicii Moldova. Festivitatea s-a desfășurat în prezența conducerii Colegiului și a cadrelor didactice, transmite CURENTUL.

Acompaniați de Fanfara Poliției de Frontieră, cei 38 de tineri specialiști, printre care 10 femei și 28 de bărbați, au mărșăluit pe platoul Colegiului Național al Poliției de Frontieră din orașul Ungheni și au rostit cuvintele sacre ale Jurământului de credință Patriei. Acesta a fost cel mai solemn moment din cariera lor, eveniment care marchează începutul drumului în meseria unui polițist de frontieră, care presupune sarcina de a asigura securitatea transfrontalieră şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Directorul Colegiului, colonelul Veaceslav Babalici, le-a urat viitorilor colegi succes şi perseverenţă, menționând faptul că această profesie reprezintă asumarea unor responsabilități, devotament şi integritate morală. Totodată, colonelul a ținut să menționeze importanţa nivelului de excelenţă profesională a cursanților.

Tinerii își vor începe cariera în calitate de angajați ai Poliției de Frontieră, după o perioadă de instruire de șase luni, timp, în care au studiat diverse discipline cu privire la supravegherea și controlul frontierei de stat. După finalizarea cursurilor, absolvenții obțin certificate de studii de specialitate în domeniul securității frontierei, toți fiind asigurați cu loc de serviciu și echipament.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților