[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO, VIDEO) Salvatorii moldoveni se întorc acasă. Misiunea specială în Turcia s-a finalizat
16 Februarie

Echipa de salvatori a Republicii Moldova, plecată în misiunea internațională din Turcia, se întoarce acasă. În seara zilei de 15 februarie, misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia a finalizat, informează CURENTUL.

Astfel, echipa de intervenție la dezastre a țării noastre formată din 55 de salvatori, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu 2 câini de căutare a început deplasarea pe cale terestră spre Republica Moldova. După ce aceștia au fost mulțumiți de autoritățile turcești pentru curajul, devotamentul și sacrificiul depus în misiuni de căutare – salvare pe parcursul a 7 zile de misiune continuă, salvatorii moldoveni au pornit la drum. Coloana formată din 12 unități de tehnică a părăsit Centrul operațional și zona afectată de cutremurul din Hatay.

Echipa de căutare-salvare urbană a Republicii Moldova urmează să ajungă acasă la sfârșitul săptămânii, estimativ pe 18 februarie. Pe parcursul realizării misiunii internaționale, salvatorii moldoveni au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat în vârsta de 3 ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de 4 zile. Tot specialiștii moldoveni au efectuat lucrări de evaluare a clădirilor și recuperarea cadavrelor, formând grupuri mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda și Turcia.

Amintim, că echipa USAR Moldova a pornit în misiunea internațională pentru ajutorarea poporului turc pe data de 06 februarie. Activitatea acestora a fost complet autonomă, utilizând un modul specializat de căutare – salvare urbană de sub dărâmături.

salvatori salvatori1 salvatori2 salvatori3

Inapoi la arhiva noutaților