[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO// VIDEO) Inspirată din cultura geto-dacă: Descoperă colecția „Origini”
3 Martie

O colecție deosebită, inspirată din cultura geto-dacă a fost prezentată la Chișinău de creatoarea de modă Corina Hamureac. Colecția a fost intitulată „Origini” și este confecționată din blănuri, piele și stofe naturale, informează CURENTUL.

Ținutele vestimentare au fost realizate în perioada pandemiei, și anume aceasta a determinat-o pe designer să revină la valorile autohtone. Fiecare element al colecției reprezintă un simbol lăsat de geto-daci.

„Eu am încercat să fac ceva pentru popor, deoarece este datoria noastră să ne cunoaștem rădăcinile, tradițiile și originile. Am fost curioasă să aflu cine au fost strămoșii noștri și, de fapt, aceștia m-au inspirat întru-cât vestimentația în sine a apărut la ei”, a menționat Corina Hamureac .

Colecția folclorică conturează în special femeia dacă și portul acesteia. Designer-ul a reușit să creeze replicile accesoriilor purtate în trecut, în spațiul românesc.

„Vreau ca, cultura să fie și purtată, iar prin intermediul acestei colecții, sper să informez generația de astăzi despre vestimentația populară specifică neamului nostru”, a adăugat creatoarea de modă.

De menționat că „Origini” urmează să fie prezentată la Odesa, Bucureşti şi în alte oraşe europene.

Până în prezent, Corina Hamureac a mai realizat colecții inspirate din creația lui Matcovchi, Eminescu, Grigore Vieru și Eugen Doga.

Doina Buruiană 

Inapoi la arhiva noutaților