[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Vezi cum a marcat Ziua Polițistului de Frontieră European polițiștii de frontieră
24 Mai

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, a organizat astăzi, 24 mai curent, campania de donare de sânge voluntară în rîndurile angajaților Poliției de Frontieră. Evenimentul este desfășurat în contextul celebrării Zilei polițistului de frontieră european, marcată anual în data de 25 mai, transmite CURENTUL.

Pentru al VI-lea an consecutiv, în această zi polițiștii de frontieră s-au mobilizat pentru o misiune generoasă în cadrul campaniei de donare voluntară de sânge, care s-a derulat pe întreg teritoriul R.Moldova. Peste 500 de angajați au participat cu un scop nobil și responsabil față de semenii noștri.

Startul acțiunii sociale a fost dat de mesajul de felicitare și încurajare din partea conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. „Donează sânge și oferă de la inimă la inimă o picătură de viață. Sânge sigur pentru toți” este genericul evenimentului care îndeamnă nu numai reprezentanții forțelor de asigurare a ordinii publice dar și a populației țării de a dona sânge. Campania este o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național ”Securitatea transfuzională, autoasigurarea țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”.

„Acțiunea s-a desfășurat conform programului în șapte centre de colectare a sângelui din localitățile Chișinău, Cahul, Edineț, Ungheni, ȘtefanVodă, Soroca și Cantemir. S-a mizat pe un efect receptiv și pozitiv nu numai cu privire la recrutarea unui număr mare de donatori, care vor dona sânge în aceasta zi, dar și încurajarea întregii societății la donarea de sânge benevolă, sistematică în schimbul unei satisfacţii morale şi conştientizării faptului, că au contribuit la salvarea unor vieţi umane”, se spune într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Cristina Parfeni

p p2 p3 p4 p5 p6

Inapoi la arhiva noutaților