[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Șeful SPIA a donat o piesă de muzeu unicat pentru colecția de ținute a Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei!
23 Iulie

Anatolie Postică, șeful SPIA, astăzi, la 23 iulie 2019, și-a adus contribuția personal la îmbogățirea fondului Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, oferind în calitate de donație o piesă de muzeu unicat pentru colecția de ținute a instituției – uniforma proprie, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, cercetătorul științific, Anatolie Povestca, își exprimă gratitudinea și nutrește speranța că acest gen onorabil va crea un precedent important pentru completarea și diversificarea patrimoniului instituției cu piese originale.

De menționat că, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a fost înfiinţat la 21 decembrie 1983. Acesta se numără printre cele mai importante instituții muzeale din Republica Moldova, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât și al prestigiului său științific. Expoziția permanentă a muzeului este proiectată și realizată de un grup de specialiști care au ales o prezentare pe baza unei tematici riguros științifice, conform criteriului cronologico-tematic, pe epoci istorice, susținută de forța evocatoare a exponatelor, a mărturiilor originale, reprezentative din patrimoniul istoric și arheologic muzeal.

La moment, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei deţine peste 340 000 piese de patrimoniu, a căror tipologie diversificată surprinde profilul Moldovei de-a lungul secolelor, din erele preistorice până în prezent, atestând habitatul uman, fapte, evenimente, portrete de personalităţi.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților