[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Punct apicol demonstrativ – inaugurat într-o Rezervație din țară. Ce menire are
13 Noiembrie

Rezervația Naturală de Stat „Plaiul Fagului” din satul Rădenii – Vechi, Ungheni are un Punct apicol demonstrativ, lansat recent, transmite CURENTUL.

Este vorba despre un proiect comun, realizat în parteneriat cu Fundația „Pădurea Romincka” din Polonia, menit să contribuie la dezvoltarea potențialului turismului ecologic și să sporească atractivitatea turistică a Rezervației Naturale de Stat „Plaiul Fagului”. Punctul apicol demonstrativ este o realizare dedicată celor cointeresați de apicultură, iar acolo va putea fi urmărit întregul proces de producere a mierii: de la munca albinelor până la procesarea și ambalarea produsului natural.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a Punctului apicol demonstrativ, directorul Agenției „Moldsilva” Valeriu Caisîn a menționat importanța unor asemenea proiecte pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin sporirea fluxului de turiști care ne vizitează țara noastră și a apreciat contribuția partenerilor polonezi la asemenea realizări. În același context, Valeriu Caisîn a adus mulțumiri speciale domnului Jaromir Krajewski, președintele Fundației ”Pădurea Romincka” pentru dedicația de care a dat dovadă în proiectele comune și i-a înmânat o Diplomă de onoare, în semn de apreciere.

Cristina Parfeni

img (3) img img (2)

Inapoi la arhiva noutaților