[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Prin Capitală au putut fi văzute mașini cu inscripția „Royal Mail”. Iată ce reprezintă acestea
17 Mai

Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au sosit în Republica Moldova. Ajutoarele umanitare sunt destinate copiilor de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Phoenix” din or. Râșcani și copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și au ajuns în țara noastră grație Asociației „Moldova-AID”, fondatorul căreia este Victoria Dunford, reprezentantă a diasporei noastre din Marea Britanie și a Asociației britanice CHUWA (Comunication Workers Union Humanitarian Aid), transmite CURENTUL.

Primele ajutoare umanitare s-au îndreptat către copiii de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Cei 513 elevi ai Liceului au rămas încântați de darurile primite.

Asociația „Moldova-AID” a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, având scopul de a distribui echipamente mediacale, ecipamente și tehnologii specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în marea Britanie. În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale, case de copii, cetățeni etc. Începând cu anul 2015, Asociația „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA. Membrii CHUWA sunt angajați ai Rețelelor de Comunicații ale Regatului Unit, care în timpul liber distribuie în toată Europa ajutoare umanitare cu mașinile puse la dispoziție de Royal Mail (Poșta Regală).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților