[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Președintele țării a oferit distincții pentru un grup de lucrători medicali din cadrul Institutului Mamei și Copilului
29 Noiembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a oferit distincții unui grup de lucrători medicali care activează în cadrul instituției IMSP „Institutul Mamei și Copilului” cu ocazia a 36 de ani de la fondare, transmite CURENTUL.

Distincțiile au fost oferite pentru merite deosebite în domeniul ocrotirii sănătății copiilor, contribuție la perfecționarea procesului curativ-diagnostic și înalt profesionalism.

În semn de profundă apreciere a meritelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății, pentru contribuţie substanţială la implementarea metodelor avansate de diagnostic și tratament, pregătirea specialiştilor de înaltă calificare, Igor Dodon a conferit Institutului Mamei și Copilului, „Ordinul Republicii”.

„Am mulţumit angajaților spitalului pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă zilnic, pentru responsabilitate şi perseverenţă”, scrie Președintele pe o rețea de socializare.

IMSP Institutul Mamei și Copilului a fost fondat în anul 1982, iar în prezent, aici activează peste 2 000 de lucrători medicali, dintre care 52 de colaboratori științifici. În cadrul instituției respective, anual sunt efectuate peste 10 000 de intervenții chirurgicale, sunt tratați peste 40 000 de pacienți, primesc asistență medicală la naștere mai mult de 6 000 de gravide, iar în cadrul Departamentului Consultativ Specializat Integrat, anual, sunt consultați peste 150 000 pacienți.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților