[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Premierul Pavel Filip a inspectat 2 drumuri din două sate din Orhei. Reabilitate în cadrul programului „Drumuri bune”
19 Ianuarie

Premierul Pavel Filip a inspectat cele 2 drumuri din satele Sămănanca și Teleșeu, raionul Orhei, reabilitate în cadrul programului „Drumuri bune”, transmite CURENTUL.

Drumurile au fost reparate capital, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 1,4 milioane de lei pentru fiecare localitate. În satul Sămănanca, lucrările s-au desfășurat pe o porțiune de 940 m, iar în Teleșeu pe o lungime de 1km.

Pavel Filip a discutat cu localnicii, care au spus că până nu demult nici nu îndrăzneau să viseze la drumuri bune în aceste regiuni. Premierul a subliniat că dezvoltarea infrastructurii drumurilor rămâne una dintre prioritățile Executivului și are un rol important în motivarea oamenilor să rămână acasă. „Majoritatea se plâng că tinerii pleacă din țară. Bineînțeles, că vor pleca, dacă nu vor avea condiții bune de trai. Iar dacă ne dorim să trăim mai bine, trebuie să începem cu satele și cu dezvoltarea acestora. Iată de ce am demarat acest proiect”, a menționat premierul.

În total, în cadrul programului„Drumuri bune”, au fost reabilitate 1600 de km de drumuri. Programul va fi extins și în acest an – Guvernul își propune să reabiliteze încă 2600 km de drumuri.

De asemenea, premierul a vizitat două grădinițe din raionul Orhei. Grădiniţa din satul Sămănanca, frecventată de 50 de copii, a fost renovată cu suportul Guvernului României. Pentru acest an, din bugetul de stat vor mai fi alocate 400 de mii de lei pentru reparaţia acoperișului grădiniței.

Și în satul Teleșeu condițiile din grădiniță au devenit mai bune, urmare a investiției de 1 milion de lei, care a permis dotarea cu mobilier nou, bloc sanitar și utilaje tehnice pentru bucătărie. Printre problemele care mai urmează a fi soluționate se numără reparaţia sistemului de electricitate, dar și a blocului destinat creșei grădiniței. Premierul a spus că Guvernul va examina posibilitatea de efectuare a acestor lucrări.

Pavel Filip s-a interesat și de nivelul de salarizare a angajaților, care s-au arătat mulțumiți de majorarea lefii în urma reformei salarizării. Începând cu luna curentă, ei primesc salarii duble. „Dacă sunt bani în buget, automat va fi posibilă majorarea salariilor. Am reuşit să fixăm salariul de bază şi să aducem ordine în sistem”, a spus premierul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților