[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Pavel Filip a discutat cu mai mulți oficiali în SUA
28 Septembrie

Aflat în SUA la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, Premierul Pavel Filip a avut mai multe întrevederi, transmite CURENTUL.

Pavel FIlip a discutat cu directorul general al FAO, José Graziano da Silva, despre modernizarea sectorului agricol și în dezvoltarea unei agriculturi durabile și competitive. Prim-ministrul a apreciat suportul oferit de FAO în diminuarea consecinţelor provocate de secetă, inundații, dar și în pregătirea producătorilor autohtoni pentru a face față cerințelor pieței UE.

De asemenea, relațiile bilaterale excelente și dialogul politic în ascensiune au fost remarcate de prim-ministrul Pavel Filip și premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Cei doi prim-miniștri au evaluat felul în care cele două țări pot continua să-și coordoneze acțiunile de politică externă pentru a contribui la asigurarea securității în regiune și pentru a accelera procesul de aderare europeană.

Un alt aspect ce ține de susținerea fermă a agendei de reforme europene a Guvernului și susținerea țării noastre în procesul de integrare europeană, a fost discutat de Pavel Filip cu președintele Republicii Cipru, Nikos Anastasiades. Părțile au convenit asupra intensificării colaborării în domenii precum migraţia forţei de muncă, securitatea socială, justiţia, educaţia şi sănătatea.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților