[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Militarii Armatei Naționale aflate în Kosovo au îndeplinit mai multe activități
27 Ianuarie

Cel de-al 12-lea contingent al Armatei Naţionale, care se află în Kosovo, a desfăşurat în perioada decembrie-ianuarie curent mai multe activităţi specifice operaţiunii KFOR, transmite CURENTUL.

Astfel, potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonel Ion Cozaru, militarii moldoveni, alături de cei din Slovenia şi Italia, au participat la şedinţe teoretice şi practice în cadrul instruirii obligatorii la început de misiune, inclusiv la compartimentul controlul mulţimii (fire phobia).

Ulterior, cei 41 de ofiţeri de subofiţeri au fost implicaţi în activităţi de pază şi apărare a obiectivelor de importanţă deosebită, printre care şi Mănăstirea Decane, de recunoaştere şi prezenţă a forţei în aria de responsabilitate a Comandamentului Regional – Vest şi de patrulare a zonei de operaţii.

Totodată, grupul de genişti a îndeplinit misiuni de recunoaştere şi cercetare genistică a zonelor de aterizare a elicopterelor şi itinerarelor de deplasare a trupelor.

Contingentul KFOR-12 a plecat în Kosovo în luna decembrie 2019 şi se va afla acolo până în iunie curent.

Contingentul este format din 41 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti, un pluton de 33 de infanterişti şi un ofiţer de stat major.

Cristina Parfeni

1 2

??????????????????????????

4 5 9 10 11 12 13 16

Inapoi la arhiva noutaților