[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Mai multe plase și pește au fost scoase din apele de lângă frontieră
21 Mai

Angajații Poliției de Frontieră de comun cu reprezentanții Serviciului piscicol au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal în apele de frontieră. În rezultat au fost documentați doi cetățeni moldoveni, scoase din ape 17 plase și ridicate 45 kg de pește, transmite CURENTUL.

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora, echipa mixtă a scos din apele râului Nistru 50 metri de plasă, în care erau prinse cinci kg de pește. La fața locului nu a fost depistată vreo persoană, fiind constatat că bunurile erau abandonate puțin timp înainte de a fi descoperite.

În flagrant au fost depistați doi ”pescari” din sat. Colibaș, r-nul Cahul. Bărbații de 27 și 32 de ani au ignorat restricțiile impuse în perioada de prohibiție, dar și faptul că în lacul Beleu este interzis pescuitul, și nestingherit au aruncat în ape 16 plase. Până la descoperirea acestora, reușiseră să prindă 40 kg de pește de diferite specii. Cazul a fost consemnat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, în urma unei conlucrări dintre echipele mobile din cadrul IGPF și angajații Inspectoratului Ecologic de Stat. Tinerii împreună cu bunurile depistate au fost preluate de Inspectoratul Ecologic de Stat pentru atragere la răspundere contravențională și calcularea prejudiciului adus mediului.

Menționăm că de la începutul lunii aprilie și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R. Moldova a fost stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. În context, pe lângă atribuţiile principale, conferite de lege, polițiștii de frontieră participă alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

peste8

peste7

peste1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților