[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Lucrări de reabilitare sau un nou bloc de locuit pe teritoriul Cimitirului evreiesc? Ce spun autoritățile!
27 Noiembrie

La Cimitirul evreiesc din Capitală au demarat lucrările de reabilitare a patrimoniului evreiesc din Republica Moldova.Totuși, unii internauți susțin că acolo s-ar construi un nou bloc de locuit, transmite CURENTUL.

Pe rețelele de socializare, recent, au apărut câteva fotografii, unde un internaut menționează că pe locul dat se va construi un bloc de locuit, acesta nefiind primul.

Solicitat de reporterul CURENTUL, directorul AIRM, consilierul municipal, Ion Ștefăniță, ne-a comunicat că lucrările sunt sub control și țin de reabilitarea Cimitirului evreiesc.

„Până la sfârșitul lunii noiembrie urmează să fie curățită vegetația de pe întreg perimetrul Cimitirului, apoi se va realiza și schițele de proiect, proiectele de execuție pentru amenajarea, reabilitarea și valorificarea acestui patrimoniu: Sinagoga funerară care este în ruine, etc..”, ne-a comunicat Ion Ștefăniță.

Menționăm că inițiativa de reabilitare a acestuia se înscrie în contextul deciziei Guvernului privind înființarea la Chișinău a unui muzeu de istorie a evreilor din Republica Moldova. La mijlocul lunii octombrie, Premierul Pavel Filip a inspectat Cimitirul evreiesc și, respectiv, a cerut să fie elaborat un plan de acțiuni pentru reabilitarea acestuia și edificarea în acest loc a unui centru cultural istoric evreiesc, care să includă mai multe obiective istorice ale comunității evreiești.

Mai jos vedeți câteva fotografii de la fața locului:

Cristina Parfeni

Foto: Ion Ștefăniță; Ivan Victorovici/Facebook

Inapoi la arhiva noutaților