[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ilan Șor a dat în exploatare încă opt curți modernizate
17 Decembrie

Programul „Operațiunea Curtea”, lansat în primăvara anului curent de edilul de Orhei, Ilan Șor, este în plină desfășurare. Recent, alte opt curți ale blocurilor multietajate au fost date în exploatare, după o reparaţie capitală, transmite CURENTUL cu referire la orhei.md.

Este vorba de un mini-cartier de blocuri locative din străzile Boris Glavan şi Iakir care s-au schimbat la faţă în întregime. Aici au apărut locuri de parcare, asfalt, pavaj, iluminat stradal şi, cel mai important, terenuri de joacă, sport, dar și loc special pentru bătutul covoarelor.

În total, până în prezent, au fost reconstruite din temelie aproape 30 de curți din cele 60 planificate.

Inaugurarea curţilor reparate a fost o adevărată sărbătoare pentru localnici. Oamenii au întâlnit reprezentanții administrației locale cu muzică, pâine şi sare. La rândul lor, autorităţile au pregătit celor mici cadouri, care au fost oferite de Moş Crăciun.

Prezent la eveniment, primarul de Orhei, Ilan Șor, a dat asigurări orheienilor că programul ”Operațiunea Curtea” va repara încă alte zeci de curți de blocuri multietajate.

„Eu mereu spun că curtea blocului este una dintre celulele de bază ale societăţii noastre. Noi trebuie să la facem să arate în aşa mod, încât să le fie confortabil tuturor să trăiască. Suntem foarte bucuroşi că astăzi inaugurăm curţile voastre reparate. Din păcate, nu se vede iarba sub zăpadă, dar se va topi şi se va vedea”, a declarat edilul Ilan Şor.

După inaugurare, primarul oraşului Orhei a inspectat zona şi s-a asigurat că lucrările au fost efectuate calitativ.

Iar localnicii au menționat că au așteptat acest moment de zeci de ani și se bucură că nu vor mai fi nevoiți să meargă prin întuneric şi gropi.

Modernizarea curților blocurilor multietajate din Orhei face parte din programul „Operațiunea Curtea”, lansat de primarul de Orhei, Ilan Șor, în primăvara acestui an. Administrația locală își propune să renoveze peste 60 de curţi ale blocurilor din oraș.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților