[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Îl recunoști? Dumitru Diacov – acum 50 de ani, alături de colegii de clasă din satul Bașcalia!
16 Ianuarie

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, candidat la parlamentare în circumscripția nr. 40 (Cimișlia, Basarabeasca), a fost provocat să-și aducă aminte care a fost cea mai frumoasă amintire a sa legată de satul de baștină, Bașcalia, transmite CURENTUL.

În cadrul unui blitz – interviu pe blogul lui Dumitru Munteanu, democratul a dezvăluit care lucruri erau luate înainte în serios.

„Bașcalia este un sat cu obiceiuri mai conservatoare, decât în alte localități. Acum, poate, lucrurile acestea le privim cu o oarecare doză de umor, dar prin anii ’60, când locuiam în Bașcalia, toate le luam în serios. De exemplu, dacă, mergând pe stradă, nu te-ai salutat cu cei mai în vârstă, să știi precis că de aceasta vor ști părinții și, în mod obligatoriu, vei avea discuții cu părinții. Eu am avut vreo 2 sau 3 discuții la aceasta temă, dar și astăzi le țin minte”, spune Dumitru Diacov.

De asemenea, democratul menționează că ține în permanență legătura și cu colegii de clasă.

„Cu 2-3 permanent, dar cu toții, când am ocazia. Iata o fotografie cu colegii de clasă din mai 2018 cu ocazia de 50 de ani de la absolvirea școlii, ne-am fotografiat pe scările Parlamentului”, precizează Diacov.

Cristina Parfeni

20190108_123646-1 (1)

Inapoi la arhiva noutaților