[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Iată cu cine s-a mai văzut Pavel Filip la New York
22 Septembrie

În cadrul vizitei oficiale la New York, Pavel Filip a mai avut câteva întrevederi cu diferiți oficiali, transmite CURENTUL.

Prim-ministrul a avut o întrevedere cu Preşedinta Republicii Estonia, Kersti Kaljulaid. Discuțiile oficialilor au vizat perspectivele dezvoltării dialogului politic dintre state, fiind accentuată importanţa menţinerii unui schimb eficient de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale.

De asemenea, Pavel Filip a avut o întrevedere bilaterală cu Subsecretarul pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Thomas Shannon. Întâlnirea s-a axat pe consolidarea dialogului bilateral dintre Republica Moldova şi SUA.

Proiectele implementate în Republica Moldova cu suportul PNUD și posibilitățile de impulsionare a cooperării dintre părți au fost discutate în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Achim Steiner.

Totodată, Pavel Filip s-a întâlnit cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.

Prim-ministrul l-a felicitat pe domnul Lajcak cu ocazia alegerii sale în funcția de Președinte al Adunării Parlamentare și i-a urat succes în realizarea obiectivelor propuse.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind agenda sesiunii din acest an a Adunării Generale ONU.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților