[ X ]
[ X ]
(FOTO) Fortificarea digurilor în preajma satului Crocmaz – continuă
27 Mai

Pe parcursul zilei de 26 mai, de către conducerea și angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au fost coordonate forțele și mijloacele, monitorizate lucrările de consolidare a digului din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, unde s-a lucrat pe mai multe sectoare, transmite CURENTUL.

Pe digul cu lungimea de 3 km au mai fost instalaţi 7 500 de saci cu nisip, care vor proteja localitatea de creştere nivelului apei în râul Nistru. Înălţimea digului fortificat este de până la un metru, iar salvatorii, ostaşii şi carabinierii au consolidat barajul cu argilă şi prundiş pe parcursul zilei de ieri pe o distanţă de 650 m.

Astăzi, 27 mai, lucrările vor continua, iar specialiştii urmează să consolideze digul cu alţi 2 100 saci cu nisip. De către angajații Administrației de stat a drumurilor au fost formate două platforme de manevrare a tehnicii şi au fost transportaţi 1 900 m3 de argilă și prundiș. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în continuare monitorizează punctele de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și efectuează verificarea mai multor sectoare cu pericol, precum și sensibilizează populației cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor. În total pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.

Amintim că în vederea executării indicației prim-ministrului Pavel Filip, cât și pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, la data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților