[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Fondatorul „Poliexpert” – premiat cu o înaltă distincţie literară
25 Iunie

Congresul Azerilor din Moldova şi Uniunea Scriitorilor din Moldova au acordat premiul „Nizami”, devenit tradiţional deja, în cadrul ceremoniei anuale de decernare a premiilor în literatură.

La decizia Congresului Azerilor din RM şi a Uniunii Scriitorilor, s-a învrednicit de acest premiu jurnalistul şi scriitorul, Igor Volniţchi, fondator al companiei de consultanţă şi promovare a imaginii „Poliexpert”, care, pe lângă propriile creaţii, are în palmares şi traducerea unor romane scrise de cunoscuţi scriitori azeri. Premiul i-a fost înmânat de către preşedintele Congresului Azerilor din RM, Vugar Novruzov.

„Onorată asistenţă, îmi pare bine să fiu astăzi la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova, care este un eveniment important nu doar în viaţa organizaţiei, dar şi a ţării. Participarea Congresului Azerilor din Moldova la Gala Premiilor deja a devenit o tradiţie, care are scopul de a dezvolta şi a îmbogăţi literatura şi cultura popoarelor noastre. Am onoarea să vă comunic: Congresul Azerilor din Moldova a decis să acorde premiul unui scriitor talentat, şi anume lui Igor Volniţchi, conform deciziei Uniunii Scriitorilor. Permiteţi-mi cu mare plăcere să îndeplinesc această misiune”, a declarat Vugar Novruzov.

Scriitorul a ţinut să le mulţumească colegilor de la Uniune pentru apreciere, dar şi preşedintelui Congresului Azerilor, pentru numeroasele proiecte culturale şi nu numai, pe care le susţine în Moldova.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților