[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Festivităţi de decorare a veteranilor războiului din Afganistan se desfăşoară în toată ţara
12 Februarie

Ceremonii de înmânare a Crucii comemorative „Participant la acțiunile de luptă din Afganistan (1979-1989) au loc în perioada 8- 22 februarie curent în toate regiunile ţării, transmite CURENTUL.

Activităţile sunt organizate de Ministerul Apărării în colaborare cu autorităţile publice locale în contextul împlinirii a 30 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare sovietice din Afganistan.

Până în prezent, circa 2 100 de veterani din Basarabeasca, Chişinău, Edineţ, Floreşti, Ialoveni, Orhei şi Soroca au primit distincţiile şi legitimaţiile de însoţire. Ceilalţi participanţi urmează să fie decoraţi pe parcursul lunii februarie curent.

Crucea comemorativă, elaborată de către Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan a Republicii Moldova, în comun cu Comisia Naţională de Heraldică, a fost confecţionată de către „Attributum” S.R.L. Pentru realizarea acesteia au fost cheltuiţi circa două milioane de lei din bugetul de stat.

De notat că în acest an, peste 8 500 de veterani vor primi Crucea comemorativă „Participant la acțiunile de luptă din Afganistan (1979-1989)”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților