[ X ]
[ X ]
[ X ]
FOTO DIN ARHIVĂ! Știi cum și-a început cariera ministrul Alexandru Jizdan? Avea 17 ani și la Nistru era război…
16 Martie

Prima sa funcție a fost inspector în Direcția de Combatere a Crimei Organizate și Corupției a Inspectoratului General al Poliției, iar, deși părinții mereu au dorit să devină medic, astăzi prin multă muncă, credință, dar și încredere în forțele proprii,  a ajuns Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Este vorba despre Alexandru Jizdan, iar despre acestea ne-a povestit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„Începutul a fost încă în anul 1992, când am ales să-mi fac studiile la Academia de Poliție Ștefan cel Mare, eu aveam doar 17 ani și la Nistru era război, un război a cărui sunet se auzea din satul nostru, Geamăna, Anenii Noi, acolo m-am născut.

Anume acea perioadă dificilă prin care trecea țara noastră m-a și motivat să aleg profesia de polițist, de apărător al neamului. Mama mea a lucrat toată viața asistentă medicală, și-ar fi dorit să fiu medic, însă eu am ales alt drum, iar părinții au susținut alegerea pe care am făcut-o, mai ales tatăl meu, de la care am învățat să fiu puternic și să rezist în cele mai dificile momente”, spune actualul ministru.

Despre anii de studenție, Alexandru Jizdan zice că au fost cei mai frumoși.

„Acolo am învățat ce înseamnă disciplină, echipă și tot acolo am înțeles că drumul carierei mele va fi un drum cu epoleți. După studii, în 1997, cei mai buni 20 de studenți din cursul nostru au fost selectați și angajați imediat după absolvire, astfel, prima mea funcție a fost de Inspector în Direcţia de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei a IGP. Din 1997 până în 2014 am ocupat diferite funcții în domeniul Afacerilor Interne și, chiar dacă realitatea vieții unui polițist s-a dovedit a fi altfel de cât cum știam eu la ai mei 17 ani, nu am încetat nici pentru o clipă să iubesc această profesie și să încep schimbarea de la mine”, își amintește Alexandru Jizdan.

Demnitarul  ne-a mărturisit care este cheia succesului său.

„Succesul nu are o singură cheie, iar munca este catalizatorul lui. Mereu m-am condus după principiul că, un om toată viața trebuie să lucreze asupra sa și să învețe mereu, doar așa putem avansa.  Eu încă de mic am crezut în propriile puteri, poate credința, ea a fost una din cheile succeselor obținute. Dacă nu există încrederea în sine și în ceea ce facem nu putem reuși, chiar dacă depunem eforturi. Succesele nu vin peste noapte ci în timp, după căderi și multe lecții învățate din eșecuri. În lume poate un 1% din oameni sunt genii, iar restul 99% trebuie să muncească mult ca să ajungă la rezultate mari. Multă muncă, efort, supraefort și o gândire pozitivă”, consideră el.

Pentru 2017, Ministrul Afacerilor Interne are planuri mari.

„Avem multe proiecte și obiective stabilite pentru acest an. Una din cele mai importante acțiuni în 2017 va fi startul construcției apartamentelor de serviciu, adică prima piatră la temelia caselor pentru angajații noștri. Tot în acest an sper să realizăm un proiect cu suportul Băncii Mondiale, prin care Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale v-a fi dotat cu tehnică specială, care este foarte necesară și va ajuta la reacționarea și gestionarea situațiilor excepționale în timpul unor cataclisme naturale. Avem multe planuri și proiecte pentru acest an, iar împreună cu echipa le vom realiza pe toate, cu siguranță”.

jizdan4

jizdan3

jizdan2

jizdan1

jizdan

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților