[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Cum arată stația de transformare „Uzinelor” din Capitală după modernizare
16 Decembrie

Stația de transformare „Uzinelor” din mun. Chișinău a fost modernizată prin modificarea schemei de funcționare cu înlocuirea elementelor tehnic învechite și vulnerabile pe echipament modern, de ultimă generație, transmite CURENTUL.

Implementarea schemei de exploatare 110-5N, care a fost pusă în funcțiune asigură fiabilitatea rețelei de transport pe nivelul de tensiune înaltă în nodul dat, cu posibilitatea aplicării variantelor de rezervare fără afectarea tranzitului în rețeaua de transport.

„Această lucrare investițională, cu un buget de peste 15 milioane de lei, are un impact imediat în creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică, îmbunătățirea calităţii serviciilor și eficientizarea serviciului de distribuție a energiei electrice către consumatorii deserviți”, menționează Red Union Fenosa.

Precizăm că împreună cu echipamentul primar este modernizat și echipamentul serviciilor auxiliare, inclusiv cel al protecțiilor prin relee. Dat fiind faptul că stația „Uzinelor” 110/10 kV este parte a Rețelelor Electrice de Transport al Sistemului energetic al Republicii Moldova au fost luate în considerație recomandările privind utilizarea protecțiilor prin relee și a sistemelor de automatizare. Totodată, soluțiile de proiect, caracteristicile tehnice ale protecțiilor și valorile de reglaj au fost coordonate cu specialiștii din cadrul Î.S. „Moldelectrica” și S.A. „Termoelectrica”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților