[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Birdwatching – o nouă nișă turistică. Unde pot fi observate lebede și rațe în Moldova
22 Martie

O nouă nișă turistică a apărut în orașul Cahul. Este vorba despre Birdwatching sau observarea păsărilor, care se practicată în toată lumea, iar în republica Moldova a fost inițiată de echipa „Step by Step”, informează CURENTUL.

Locația se află la periferia orașului Cahul și găzduiește la moment în jur de 15 lebede și rațe negre.

Solicitați de reporterul nostru, reprezentanții „Step by Step” ne-au comunicat cum a apăut ideea dată.

„La sfârșitul lunii februarie lebedele și ratele s-au localizat în apele mici ale unei bălți. Totul a început datorită pandemiei și timpului liber. Fotograful Alexandr Kalin, făcea mai multe plimbări la natură cu fiica sa, și astfel au găsit locul cu lebedele. Fiica lui, a rămas impresionată de aceste păsări și el a hotărât să facă niște poze. Prima zi, păsările nu se apropiau, căci se temeau de oameni. A doua zi, Alexandru a hotărât sa le pozeze dis-de-dimineață când ele se trezesc, dar la fel fiind departe, a început să le hrănească ca ele sa se apropie de mal.

Deja în a treia zi de la orele 5 dimineața, așteptând momentul când soarele, lebedele și ceața vor fi un tot intreg, a reușit sa facă cele mai reușite cadre. Ulterior, am decis să mergem cu întreaga echipă acolo să ne recreem”, au relatat ei.

Vizitatorii au acces liber la noua destinație turistică, și astfel, oricine poate să se refugieze în sânul naturii, să admire sau să hrănească viețuitoarele.

„De fapt, aceasta nișă poate fi dezvoltată pe sezoane și trasee. Astăzi aceste lebede sunt, dar mâine ele pot migra în alte iazuri. Sperăm ca cel puțin să avem creată o infrastructura asemănătoare celei din Orhei. Ne mai vorbind de alte țări”, au mai menționat reprezentanții „Step by Step”.

Ca traseu pentru „Observarea Păsărilor” mai pot fi localitățile din Lunca Prutului de Jos, și anume Lacul Manta, Rezervația „Prutul de Jos”, unde se găsesc diverse păsări din Cartea Roșie. Totuși, cel mai mare număr de lebede se regăsește în satul Brânza, raionul Cahul.

Doina Buruiană 

Inapoi la arhiva noutaților