[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Autovehicule și echipamente speciale au fost donate Poliției de Frontieră de către partenerii americani
9 Octombrie

La sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc ceremonia de donare oficială a echipamentului și tehnicii speciale, achiziționate în cadrul Proiectului Pilot „Iniţiativa de securizare a Frontierei Verzi între Republica Moldova şi Ucraina”, lansat în anul 2018 și finanțat de către Departamentul Energiei din SUA. Lotul de bunuri a fost transmis în gestiunea instituției ieri, 8 octombrie curent, transmite CURENTUL.

Evenimentul a derulat cu prezentarea vehiculelor şi a echipamentului special livrat, cum ar fi: detectoare de radiații, monoculare, binocluri, lanterne tactice, vehicule de patrulare off-road, vehicule pentru transportarea angajaților, stații radio, veste tactice. Concomitent, au fost aduse mulţumiri pentru cooperare continuă în domeniul combaterii traficului ilicit cu substanţe radioactive şi alte obiecte interzise, dar şi pentru disponibilitatea și deschiderea partenerilor americani pentru susținerea Poliției de Frontieră.

În aceiași ordine de idei, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a adresat recunoștință reprezentanței americane pentru colaborarea și susținerea manifestată în cadrul Programului de Asistență la Controlul Exportului și Securitatea Frontierei al Departamentului de Stat al SUA.

La rândul său, Coordonatorul Programului NSDD pentru Republica Moldova, Dumitru Jitari, a evocat importanța realizării unor astfel de proiecte strategice. Au fost date asigurări pe linia menținerii și continuării bunelor relații de cooperare bilaterală, în vederea garantării nivelului cuvenit de securitate și siguranță la frontiera de stat a Republicii Moldova.

untitled-4911 untitled-4928 untitled-4977 untitled-4984 untitled-4998 untitled-5009

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților