[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) ANSA verifică blocurile alimentare din instituțiile de învățământ din țară
13 August

În contextul verificării situației blocurilor alimentare din instituțiile de educație timpurie, instituțiile școlare, gimnaziale și liceale, întru pregătirea pentru anul de studii 2018-2019 și atingerea unui înalt nivel de protecţie a sănătăţii umane şi a intereselor consumatorului privind siguranţa alimentelor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat mai multe inspecții de verificare în teritoriu, transmite CURENTUL.

Astfel, în data de 09 august 2018, Directorul general adjunct, Ion Toma în comun cu Sergiu Sîrghi, șef Direcție supravegherea comerţului, distribuţiei şi consumului produselor alimentare, Iurie Postolache, șef STSA Bălți și reprezentanții Administrației publice locale (APL), au fost în vizita unui liceu și a unei instituții preșcolare din or. Bălți.

La fața locului reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în comun cu APL, au luat act de lucrările efectuate, fiind expuse unele recomandări față de acele lucrări restanțiere, care au a fi definitivate de către Direcția Educație Tineret și Sport, finanțate de APL și monitorizate de Agenția Națională de Siguranța Alimentelor, din mun. Bălți.

Reprezentanții ANSA s-au mai expus asupra planurilor de acțiuni privind conformarea blocurilor alimentare din cadrul celorlalte instituții de educație timpurie și instituțiile școlare, gimnaziale și liceale, astfel Direcția Educație Tineret și Sport au adus mulțumiri pentru suportul consultativ in procesul de repararea blocurilor alimentare din cadrul instituţiilor școlare şi preşcolare și asigurarea condiţiilor optime de activitate și organizarea alimentaţiei copiilor.

Către începutul noului an școlar de studii 2018-2019, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va verifica toate blocurile alimentare din instituţiile de educaţie timpurie şi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, întru corespunderea cerințelor sanitar – veterinare și siguranței alimentelor.

IMG-1V IMG-2V IMG-3V IMG4V IMG-5

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților