[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria și Primăria Mladost-Sofia au finalizat campania de colectare a cărților pentru etnicii bulgari din țara noastră
22 Mai

În preajma Sărbătorii Scrisului slavon, iluminismului și culturii bulgare, a fost finalizată prima parte a acțiunii de caritate, inițiată de ambasada Republicii Moldova la Sofia și Primăria Mladost-Sofia, în cadrul căreia au fost adunate sute de cărți în limba bulgară pentru vorbitorii acestei limbi în Moldova, transmite CURENTUL.

În incinta ambasadei, Ambasadorul Ștefan Gorda și Primarul interimar al Mladost-Sofia Rumen Rusev au exprimat recunoștință și sincere mulțumiri locuitorilor sectorului Mladost, care au participat la această demonstrație a spiritului civic, prieteniei și culturii, solidarității care leagă popoarele țărilor noastre, și pentru sprijinul generos oferit pentru dezvoltarea culturii etniei bulgare din Moldova.

„Acțiunea de colectare a cărților a demarat acum câteva luni, în cadrul acesteia mulți cetățeni bulgari au donat cărți din colecțiile personale, urmând ca ambasada să le transporte în Moldova și să le distribuie școlilor și bibliotecilor din localitățile locuite compact de etnicii bulgari. Cooperarea dintre ambasadă și Mladost-Sofia s-a materializat prin desfășurarea sărbătorii Mărțișorului, la începutul primăverii, și acum continuă cu acțiunea de colectare a cărților pentru etnicii bulgari din Moldova”, se spune într-un comunicat al Ambasadei R. Moldova în Bulgaria.

20180521_131415

20180521_131050

20180521_130157

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților