[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Activitatea ministrului de Externe în SUA. Cu cine a avut întrevederi
4 Februarie

În cadrul vizitei sale în SUA, ministrul de Externe, Tudor Ulianovsachi a avut mai multe discuții, întâlniri și activități, transmite CURENTUL.

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia.

Cei doi oficiali au discutat despre ansamblul relației bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii şi în special despre oportunităţile noi de dezvoltare a Dialogului Strategic RM – SUA, cu accent pe aprofundarea cooperării în materie de securitate și apărare, şi dimensiunea statului de drept.

Întrevedere MAEIE - DAS Bridget Brink

Ministrul a fost invitatul special la reuniunea de discuții organizată de Atlantic Council de la Washington D.C., unde a punctat reperele activităţii Guvernului Republicii Moldova pentru anul 2018.

În cadrul evenimentului a fost efectuat un amplu schimb de opinii privind implementarea reformelor cheie în contextul angajamentelor Guvernului RM din Acordul de Asociere RM – UE, stadiul actual al dialogului bilateral moldo-american, precum și o evaluare a provocărilor existente în domeniul securității regionale.

La 2 februarie 2018, s-a desfăşurat întrevederea dintre Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi şi Elizabeth Hafner, Asistentul Adjunct pentru Europa şi Orientul Mijlociu, în cadrul Reprezentanţei pentru Comerţ a Statelor Unite ale Americii (USTR).

Părţile au remarcat progresele înregistrate urmare a desfăşurării la Chişinău, în octombrie 2017, a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-americane de cooperare economică, exprimându-şi convingerea că dialogul activ stabilit între instituțiile responsabile, va contribui substanţial la impulsionarea cooperării bilaterale.

Foto1

De asemenea, Ministrul Tudor Ulianovschi a participat la o reuniune cu John Hamre, Preşedintele Centrului pentru Studii Internaţionale Strategice şi alți experţi CSIS.

Ministrul Ulianovschi a prezentat priorităţile politicii externe şi realizările înregistrate de Guvernul Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor cheie, inclusiv în sectoarele judiciar și financiar bancar. În acest sens, a fost accentuat rolul SUA în calitate de partener cheie care sprijină Republica Moldova pe calea reformelor democratice.

CSIS Foto

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților