[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost deputat: Cei care au fost corupți politic și au contribuit la capturarea statului de către Plahotniuc rămân și astăzi în vogă
20 Decembrie
Fostul deputat Iurie Țap afirmă că pentru a face diferența, dar și a confirma pretenția de nouă elită politică, actuala guvenare trebuie să demonstreze moralitate în politică, or, va avea aceeași soartă ca și precedentele, transmite CURENTUL. 
Iurie Țap s-a referit la criticile adresate noii guvernări și spune că trebuie să analizeze greșelile făcute de precedentele.
„…criticile exprimate la adresa noii guvernări de foștii, dar și de unii experți/analiști, care în perioada guvernării regimului oligarhic au tăcut s-au chiar i-au cântat osanale, sună fals…
Totodată, actuala putere politică trebuie să ia în considerare greșelile precedenților, dar, în special, promisiunile electorale și să asigure, cu adevărat, o bună guvernare, minimizând, astfel, temeiurile pentru critici. Cu atât mai mult, că actualii guvernanți au pretenția unei noi elite politice. Doar că, contează faptele și nu declarațiile”, spune Țap.
Fostul deputat spune că în acest sens trebuie să fie asigurate politici responsabile și transparente, bazate pe cunoștințe teoretice și dovezi, dar și fiind perfect conforme principiului legalității.
„În altă ordine de idei, noua elită politică trebuie să-și respecte angajamentele anticorupție, promovând acest deziderat corect și consecvent, pentru a nu dezamăgi din nou, așa cum au procedat precedenții…
Este despre promovările celora care au deservit regimul oligarhic (magistrați, demnitari, funcționari publici), dar și despre promovările celor apropiați noii puteri politice… Un exemplu relevant ar fi numirea de către ministrul A. Spânu a unui vice-director la Autoritatea aeronautică, de fapt, promovarea acestuia dintr-o funcție inferioară pe care respectivul o obținu-se de la regimul oligarhic pentru docilitate”, mai spune Țap.
El mai spune că „cei care au fost corupți politic și au contribuit la capturarea statului de către Plahotniuc rămân și astăzi în vogă”.
Cristina Parfeni 
Inapoi la arhiva noutaților